Wat is het belang om thuis ook nog oefeningen uit te voeren na de massage?

Veel mensen komen naar de praktijk met het idee dat je na een massage van bijvoorbeeld triggerpoints er wel een paar weken mee vooruit kunt. Om je lekker te voelen, zonder al te veel pijn, stijf- en stugheid. Dat is voor een deel ook herkenbaar. In de praktijk blijkt ook dat, als je zelf met je lijf en geest aan de slag gaat, het een meerwaarde heeft voor je gezondheid.

 

Het ontbreekt vaak aan zelfdiscipline, hoe moet dat dan? Heb ik daar wel tijd voor? Doe ik het wel goed? Wat is het nut daarvan? Ik heb al zoveel en vaak oefeningen meegekregen in het verleden. En zo kan ik nog wel even doorgaan met vluchtgedrag. I.p.v. vluchten zou je ook kunnen denken en vooral voelen wat kan ik zelf doen om mij goed te voelen? Vooral om niet in herhaling te vallen, waardoor er telkens een blijvend probleem is.

 

Bij een eerste bezoek aan Sabine masseert wordt er altijd een intake/anamnese besproken. Dit is niet voor niets. Vragen zoals medisch verleden, allergieën, medicijngebruik worden serieus beantwoord. Ook al blijkt vaak nadien dat er nog veel meer te vertellen was, maar ach dat is niet belangrijk genoeg om te vertellen of dat is al zolang geleden. Bijv. arm uit de kom gehad of een spuit in de arm gekregen voor een ontsteking of een infarct gehad. Ook dit soort gebeurtenissen zijn belangrijk om wel te vertellen, want wie weet zijn daar wel restverschijnselen aan overgehouden. En dan ook nog het geestelijke gedeelte, daar worden ook wel eens zaken in verzwegen. Wat heel jammer is en ook te begrijpen, want eerst moet er onderling vertrouwen zijn. Iemand moet zich veilig voelen en zeker genoeg zijn om informatie te willen delen. Dat vertrouwen win je soms al heel snel, soms heeft dat een paar afspraken nodig en dat is prima. Sabine masseert probeert bij elke afspraak haar best te doen om vertrouwen en veiligheid uit te stralen, zodat we samen kunnen kijken wat het beste bij jou past. Hoeveel tijd moet er tussen de massages in zitten? En in welke frequentie af te spreken? Wat ga je er thuis wel of niet aan doen?

 

Ben jij degene die zich hierin herkent? En zou je best meer willen doen dan alleen een massage ontvangen, dan voorzie ik je graag van een aantal tips.

Wat zijn de voordelen van je huiswerk doen?

- Je houdt je spieren soepeler;

- Het lichaamsdeel dat aangeraakt wordt, zorgt voor een doorbloeding meerdere momenten op een dag, i.p.v. in één keer heel veel tijdens de massage;

- Je leert je eigen grenzen (beter of makkelijker) kennen;

- Als je merkt dat het resultaat geeft, wordt het een alledaags moment voor jezelf en motiveert het je om ermee door te gaan;

- Het kost niets, je hoeft er niet voor naar de sportschool;

- Het geeft je energie i.p.v. dat het je uitput en de lichamelijke conditie van de spieren wordt beter.

 

Dus zeg ja tegen jezelf!!!

 

Wil je een gratis inspiratiegesprek, geef je dan op door deze link aan te klikken en je gegevens achter te laten. Dan benader ik je binnenkort.

 

Groetjes Sabine

www.sabinemasseert.nl    0637654544    info@sabinemasseert.nl

Reactie schrijven

Commentaren: 0