10 tips voor een goeie ontspanning voor lichaam en geest:

10 tips voor een goeie ontspanning voor lichaam en geest:

Tip 1: water is voeding voor je lichaam en geest. De vele voordelen van water zijn:                                                                                                                                                

        Water heeft geen vet, calorieën, suiker en koolhydraten.

         Je krijgt weer energie, als je uitgedroogd bent kan het je energie verminderen, je voelt je moe en gaat minder of nauwelijks dingen ondernemen/activiteiten/sporten/oefeningen doen.   

     Een gezonde en stralende huid.                                                                              Het kan je hoofdpijn verminderen als je op tijd en genoeg drinkt.      

     Het lichaam wordt gereinigd/gespeld door veel water te drinken, goed voor de spijsvertering.                                                                                   

 

Dus vul nog maar lekker een goed, groot glas water en proost op een gezond leven!!!

Bron: healthandwellnesstoday.com

 

Tip 2: zorg voor een opgeruimd huis, in ieder geval een ruimte waar je vaker komt, je werkomgeving, de keuken, slaapkamer. Als je huis is opgeruimd zorgt dat vaak voor een rustiger hoofd. Lucht dan meteen je huis, dat geeft weer zuurstof voor je huis en alle bewoners een frisse wind!

 

Tip 3: kijk eens naar je kleding die je draagt, wat voor kleuren zijn dat? Welke kleuren zijn er in huis? Eet je gerechten met kleur? Bekijk eens hoe je je omgeeft en bekijk eens wat het met je doet als je je bewust bent met de kleuren. Kleuren kunnen je beïnvloeden, vrolijk maken met felle kleuren, sterker in je schoenen te doen staan met rood, communiceren met blauw, camoufleren met groen en bruin, zachtheid met roze en paars e.d.

 

Tip 4: gezonde voeding een must voor iedereen en nodig ook voor je lichaam en geest. Weet wat je eet. Je huid, haren, nagels, organen daaraan zie je meteen hoe het met je gaat. Intern je maag, darmen, galblaas e.d. deze kunnen letterlijk gaan protesteren. Lees je in als je het even niet meer weet, laat je informeren. En luister vooral naar wat je lichaam je wil vertellen, het is niet voor niets dat er iets gaat tintelen, pijn doen, verharden enz. ontwijk het niet, doe er iets mee. Wil je er meer over weten, Sabine Masseert informeert je graag. Of kom naar de workshop weet wat je eet, die een paar keer per jaar gehouden wordt.

 

Tips 5: gooi je negatieve overtuigingen de deur uit. Iedereen heeft ze, ontdek ze en buig ze om naar iets positiefs. Je hebt zelf invloed op hoe je jezelf voelt. De overtuigingen brengen je naar een bepaalde emotie en dat bepaald je gemoedstoestand. Dus wat let je om positieve gedachten aan te nemen. Integreer ze in je leven, houdt het op zijn minst 90 dagen vol, daarna is het automatisme geworden.

 

Tip 6: je slaapritme vergeet dat niet. Het is niet voor iedereen hetzelfde aantal uren, de kwaliteit van slapen verschilt ook per persoon. Er is heel wat te lezen over slapen, kijk wat bij je past, probeer uit hoeveel slaap je nodig hebt als er geen wekker hoeft af te gaan, bijv in de vakantie. Vindt balans in je slaaptijd, in combinatie met je avond en ochtendritueel, zie volgende tip.

 

Tip 7:  ochtend – avond ritueel, bekijk eens wat dat voor jou inhoudt. Is er nodig iets wat er zou mogen veranderen wat je energie geeft voor de dag of de ontspanning in kan voor de nacht. De dag beginnen met een doel bijv, op nuchtere maag sporten/bewegen, mediteren e.d. Begin op tijd met je avond ritueel, op tijd schermen/telefoon uit, dim de scherpe lichten, ga niet meer sporten na 1900 uur, eet niets meer na 2000 uur.

 

Tip 8: slik jij vitamines? Waarom wel en waarom niet? Niet alles zit in voeding, dus ik hoop dat je ja hebt geantwoord. Neem het dan ook eens onder de loep wat er in de pil zit, een goeie pil is duur, functioneel en gezond. Laat je informeren bij orthomoleculaire therapeut. Sabine Masseert verkoopt vitamines van het merk Beyuna, eerlijke, pure, plantaardige producten. Te bestellen via sabinehoevenaars.beyuna.eu

 

Tip 9: Vraag je jezelf eens af: Heb jij wel eens pijn? Voel je je vaak moe? Ben je soms gestrest? Heb je het druk, te druk? Waar voel je dat in je lijf of mentaal? Durf je in de spiegel te kijken waar het aan zou kunnen liggen? Laat je het zoals het is? Heb je het niet over of juist wel met vrienden? Zoek je hulp in de zin van een coach, masseur, psycholoog? Hoe ziet je sociaal leven eruit? Ga je om met leuke mensen? Doe je aan sport, heb je leuke uitdagingen, stel je jezelf doelen? Doe je echt wat je leuk vindt om te doen?

 

Tip 10: Dit is natuurlijk een fantastische laatste tip. Wil je goed voor jezelf zorgen op lichamelijk en mentaal niveau dan is zelfzorg middels een regelmatige massage, een weldaad voor je gehele welzijn in combinatie met de bovenstaande tips.

 

Ik zie je graag in mijn massage praktijk in Berlicum. Waar ik kinderen en hoogsensitieve vrouwen ontvang voor een behandeling op maat. Er wordt bij elke behandeling gevoeld wat nodig is in combinatie met jou wensen. 

Reactie schrijven

Commentaren: 0