Holistische kindermassagecoach: 

Helpt gevoelige kinderen en volwassenen bij het herstellen van hun energiebalans en de vele prikkels en indrukken, die zij op een dag binnen krijgen, af te voeren. Dit geeft een heilzame, ontspannende werking. Er wordt gekeken naar de oorsprong van de klacht.

 

Het zelfhelend vermogen van de mens wordt geactiveerd door het inzetten van verschillende technieken: 

- hoofd – buik – voeten massage

- fysieke afstrijking

- energetisch reinigen

- voetbad

- chakramassage

- kindertekeningen ontleden

- enz

 

Een hulpvraag binnen het gezin kan zijn:

- hoofdpijn

- buikpijn

- obstipatieklachten

- verminderde concentratie

- bedplassen

- overprikkeling

- slaapproblemen

- angst

- e.d

 

Per consult wordt gekeken en gevoeld wat er op dat moment nodig is voor het kind en/of de ouders. De adviezen en praktische handelingen die Sabine het gezin aanbiedt, hebben de juiste werking wanneer deze met regelmaat worden toegepast. Na afloop van het coachingtraject zijn ouders in staat om het geleerde te integreren in het gezin.      

 

Ook als VIP-DAG te boeken:

In 1 dag een gevulde rugzak vullen met héél véél handvaten om thuis mee aan de slag te gaan. Voor kinderen/gezinnen die verandering willen brengen in de bovengenoemde klachten. Samen gaan we aan de slag. Deze dag bestaat uit veel praktische vaardigheden. Je leert je kind op een andere manier kennen en voelt je meer verbonden met je kind. 

 

Baby- & kindermassage:

Massage is goed voor jong en oud, zeker ook voor baby's en kinderen. Hoe eerder je met de babymassage begint hoe gemakkelijker je de massage eigen maakt en hoe langer je er samen plezier van hebt. Bijvoorbeeld tijdens het verschonen, het omkleden van je baby of net voor het slapen gaan, neem je de tijd en aandacht om je baby te masseren. Je baby zal zich welkom, veilig en bevestigd voelen. Dit vormt de basis van waaruit hij/zij zijn hele leven zal voelen en handelen.

 

Baby's die regelmatig gemasseerd worden huilen minder vaak,

hebben minder last van darmkrampjes en ze vallen door de kalmerende en ontspannende werking gemakkelijker in slaap. Er zijn nog meer voordelen. Niet alleen voor je baby is het fijn om de massage te ontvangen, ook jij als ouder krijgt meer zelfvertrouwen in de omgang met je baby, de band wordt versterkt, je leert de lichaamstaal van je baby herkennen en de ontspanning van de massage werkt ook door op jou als ouder.

 

Na de babyfase helpt het kinderen hun lijfelijke grenzen herkennen en verder ontdekken. Wanneer kinderen deze grenzen beter voelen, zullen zij hun grenzen ook minder snel overschrijden.

 

Door een regelmatige massage kunnen ze:

- intensiever spelen

- beter communiceren

- rustiger slapen

- beter omgaan met spanningen en conflicten

- meer zelfvertrouwen ervaren

- hun lichaam beter gaan ontdekken, voelen

- enz.

 

Het fijnste is masseren met massage olie. Voor kinderen die dat spannend vinden, kan de massage ook over de kleding heen een ontspannend effect hebben. Er zijn ook pittenzak knuffeltjes te koop om op te warmen in de magnetron. Dat kan een vertrouwd gevoel geven om iets vast te kunnen houden. Als iets niet prettig of fijn voelt, mag hij/zij dat altijd aangeven. 

 

Contra indicaties voor massage

 

Balanceren van de chakra’s:

Is er een chakra dat niet goed functioneert, te weinig energie opneemt of te actief is óf teveel energie opneemt of afgeeft, dan ontstaat onbalans tussen de chakra’s onderling. Dit kan tot een ziekte leiden.

 

Door de chakra’s te balanceren, kunnen de lichamelijke klachten afnemen of verdwijnen. Het is niet voor elk probleem een oplossing, het zet wel een proces aan, dat leidt naar een verdiept inzicht in jezelf. Het bevordert het leren luisteren naar je eigen lichaam en geest. Door het masseren van de chakra’s kun je een kind/volwassene helpen weer bij zijn/haar gevoel te komen en zorgen dat hij/zij steviger in het leven staat.

 

Ontspanningsmassage:

Een heerlijke massage om in ontspanning te komen. Een weldaad voor lichaam en geest, even een moment voor jezelf. 

 

Sportmassage: 

Is een stevige massage die dieper ingaat op de spierknopen en op de klachten.

Een sportmassage is al snel heel effectief en je zult meteen merken dat het de klachten zal verminderen.

 

Stoelmassage: 

Wil je een korte en functionele massage van rug, schouder, nek, hoofd, en armen dan is een stoelmassage een uitstekende manier om gemasseerd te worden. Ideaal voor mensen die moeilijk kunnen liggen, vrouwen die nog niet zo ver zwanger zijn of als je een massage wilt uitproberen.

 

Bamboemassage:

Met verschillende maten bamboestengels kan het hele lichaam gemasseerd worden. Het geeft een ontspannen gevoel, het bevorderd de bloedsomloop en het kan tot diep in de weefsels gevoeld worden. De druk die normaliter met de handen gegeven wordt kan zeker ook bereikt worden middels de bamboestokken of zelfs nog dieper. 

 

Fibromyalgiemassage: 

Met hele zachte, rustige, subtiele bewegingen verschuif je het bindweefsel en zet je ook de lymfeknopen aan. Belangrijk is dan ook in het voorgesprek dat er eerlijk verteld wordt hoe het met de ontvanger gaat, om zo de massage aan te passen voor dat moment. Het kan zo maar zijn dat de massage de eerste keren maar 10 of maximaal 20 minuten duurt. 

 

Massagecursus van hoofd, buik & voeten:

Na een korte introductie gaan we aan de slag om de massage te leren, zodat je deze nadien op je eigen kind(eren) en ook zeker op je partner, zus, vriendin, buurvrouw e.d kunt toepassen.

 

De massage bestaat uit:

Een hoofdmassage: in het hoofd komen alle zintuigelijke indrukken binnen. Soms komt het hoofd helemaal vol te zitten en ben je niet meer in staat om nog nieuwe indrukken te verwerken.

 

De hoofdmassage is één van de effectiefste manieren om de ontvanger te helpen rust te creëren in zijn eigen lijf. 

 

Tijdens de buikmassage kunnen er emoties los komen of vast blijven zitten. Door de buik te masseren kun je hier beweging in brengen.

 

Een voetmassage zorgt voor vermindering van stress en spanning. Door het zelfgenezend vermogen van het lichaam in gang te zetten, wordt de bloedsomloop gestimuleerd en worden blokkades in het zenuwstelsel opgeheven. Alle grepen tijdens de voetmassage zijn gericht op het harmoniseren, ontspannen en het afvoeren van overtollige energie en emoties.

 

Er is nog héél véél meer over te vertellen, maar dat meer ontdek je tijdens het volgen van deze leuke, informatieve en intensieve meerdaagse cursus. 

 

Workshop ontspanningsmassage rug, schouder & nek:

Wil jij ook je partner/kind/broer/zus/vriend/vriendin verwennen met een massage? Verwen ook jezelf, want van masseren krijg je zelf ook energie en een geluksgevoel. Sabine zorgt ervoor dat je met een glimlach de deur uitgaat. 

 

Er zijn vele voordelen om een massage te geven en te ontvangen: 

- het zorgt voor oxytocine, een gelukshormoon, dat voor verbinding zorgt

- een massage is waardevol en helend

- zorgt voor een goede doorbloeding

- je wordt er ontspannen van

- je kunt op ieder moment van de dag masseren, waar je maar wilt

- het kost niets, alleen wat olie en het gebruik van handdoeken

- de ontvanger zal je dankbaar zijn

 

Workshop ouder & kind   

Samen met je baby, dreumes, peuter of kleuter een leuke korte workshop ervaren.

 

- wat kan je doen als je kindje buikkrampjes heeft?

- op welke manier kun je je kindje masseren?

- wanneer mag je je kindje wel of niet masseren?

- wat kan je doen als je kindje niet goed kan slapen?

- Heeft je kindje last van hoofdpijn, buikpijn

- enz. enz.

 

Samen met jouw kindje ga je praktisch aan de slag. In een uur krijg je belangrijke tips, die je meteen kunt toepassen binnen het gezin. Ondersteund met muziek, verhaaltjes, liedjes gaan jullie vrolijk naar huis.                                                                                                                                      

Ontspanningslessen/workshops

Sabine komt op locatie o.a op scholen, kindercentra, kinderfeestjes, om ontspanningslessen te geven. De kinderen gaan zelf aan de slag door elkaar over de kleding heen te masseren. Dit kan zijn de rug, armen, benen, handen, d.m.v. liedjes en verhaaltjes. Ook kan de kriebel & beleveniskist hiervoor worden ingezet. De zintuigen horen, zien, voelen, ruiken komen dan aan bod. 

 

Voordelen om elkaar regelmatig een massage te geven: 

- je krijgt positieve aandacht

- lichaamsbesef wordt groter

- een fijne sfeer in de groep

- respect voor elkaar

- zorgt voor minder pestgedrag

- zorgt voor betere communicatie onderling

- kinderen leren hun persoonlijke grenzen aan te geven

- geeft een betere concentratie

- het leervermogen kan verbeteren

- het geeft een rustmoment op de dag

 

Workshop met de kriebelbox

Geschikt voor ouders, leerkrachten, pedagogisch medewerkers, gastouders, nanny's of andere geïnteresseerde die kinderen hebben of met kinderen werken.  

Wat maakt het dat je erbij gaat zijn? 

- je krijgt veel informatie;

- je gaat praktisch aan de slag, meteen thuis of op je werk toepasbaar;

- je gaat voelen hoe belangrijk het is om in verbinding te zijn met je kind(eren);
- Sabine heeft jarenlange werkervaring met kinderen, in het onderwijs, kinderopvang en nu als nanny en kan je daardoor praktijk voorbeelden geven;
- er wordt een ontspannen, fijne en veilige sfeer gecreëerd in de massagepraktijk;
- het is even jouw (leer, ontspannings) moment, waarin je volop kunt oefenen en je vragen kunt stellen;
- en de materialen, ook met name de boeken zijn héél leuk om wekelijks mee aan de slag te gaan. Je gaat met een gevulde kriebelbox naar huis!

Ik heb er zin in, jij ook?

Interesse in één van de behandelingen, workshops, cursussen? De workshops/cursussen zijn maatwerk en de prijzen verschillen, vraag ernaar en je ontvangt een prijs indicatie.                                                                            Stuur dan een mail naar info@sabinemasseert.nl