Energetisch kindercoach

Kinderen ondersteuning bieden als ze lastige situaties ervaren in het dagelijks leven. Dit kan zijn op school, thuis, buitenschoolse opvang, op de sport/hobbyclub of elders. Het kan gaan om gedrag, bepaalde emoties, sociale vaardigheden, communicatie, onwetendheid e.d.

 

Vanaf 4 jaar kan er een coaching ingezet worden, dit gaat gepaard met verschillende vaardigheden op het gebied van interventies, te denken aan een smily methode opstelling met blaadjes/poppetjes/steentjes, feld sense. Ook wordt het zelf genezend vermogen gebruikt door met energie te werken, middels het demagnetiseren, aurabehandeling, instralen van chakra's, het behandelen van meridianen e.d.

 

Er zijn 4 tot 6 behandelingen nodig om tot een vermindering of verzachting te komen van waar de ondersteuning bij nodig is. Het kind komt alleen naar de coaching, zodat de energie en alle aandacht naar het kind gaat en hij/zij goed kan voelen waar het voor hem/haar over gaat. Het kan zijn dat er na elke behandeling een aantal huiswerkopdrachten mee naar huis gaan om thuis aan de slag te gaan en dat ouders/verzorgers ook meegenomen worden in de coaching. 

 

Intuïtieve en energetische massage:

Luisteren naar wat er wel en niet verteld wordt. Het lichaam geeft feilloos aan wat er nodig is, zonder dat je er zelf waarschijnlijk bewust van bent. In verbinding staan met elkaar en dan voelen en er op vertrouwen dat het juiste ingezet wordt. Binnen een warme, veilige en vertrouwelijke omgeving mag je ervaren wat het met je doet en ga je zeker weten met een glimlach de deur uit en verheug je je al op de volgende keer.

 

Baby- & kindermassage:

Massage is goed voor jong en oud, zeker ook voor baby's en kinderen. Hoe eerder je met de babymassage begint hoe gemakkelijker je de massage eigen maakt en hoe langer je er samen plezier van hebt. Bijvoorbeeld tijdens het verschonen, het omkleden van je baby of net voor het slapen gaan, neem je de tijd en aandacht om je baby te masseren. Je baby zal zich welkom, veilig en bevestigd voelen. Dit vormt de basis van waaruit hij/zij zijn hele leven zal voelen en handelen.

 

Baby's die regelmatig gemasseerd worden huilen minder vaak,

hebben minder last van darmkrampjes en ze vallen door de kalmerende en ontspannende werking gemakkelijker in slaap. Er zijn nog meer voordelen. Niet alleen voor je baby is het fijn om de massage te ontvangen, ook jij als ouder krijgt meer zelfvertrouwen in de omgang met je baby, de band wordt versterkt, je leert de lichaamstaal van je baby herkennen en de ontspanning van de massage werkt ook door op jou als ouder.

 

Na de babyfase helpt het kinderen hun lijfelijke grenzen herkennen en verder ontdekken. Wanneer kinderen deze grenzen beter voelen, zullen zij hun grenzen ook minder snel overschrijden.

 

Door een regelmatige massage kunnen ze:

- intensiever spelen

- beter communiceren

- rustiger slapen

- beter omgaan met spanningen en conflicten

- meer zelfvertrouwen ervaren

- hun lichaam beter gaan ontdekken, voelen

- enz.

 

Het fijnste is masseren met massage olie. Voor kinderen die dat spannend vinden, kan de massage ook over de kleding heen een ontspannend effect hebben. Er zijn ook pittenzak knuffeltjes te koop om op te warmen in de magnetron. Dat kan een vertrouwd gevoel geven om iets vast te kunnen houden. Als iets niet prettig of fijn voelt, mag hij/zij dat altijd aangeven. 

 

Contra indicaties voor massage

 

Ontspanningsmassage:

Een heerlijke massage om in ontspanning te komen. Een weldaad voor lichaam en geest, even een moment voor jezelf. 

 

Sportmassage: 

Is een stevige massage die dieper ingaat op de spierknopen en op de klachten.

Een sportmassage is al snel heel effectief en je zult meteen merken dat het de klachten zal verminderen.

 

Stoelmassage: 

Wil je een korte en functionele massage van rug, schouder, nek, hoofd, en armen dan is een stoelmassage een uitstekende manier om gemasseerd te worden. Ideaal voor mensen die moeilijk kunnen liggen, vrouwen die nog niet zo ver zwanger zijn of als je een massage wilt uitproberen.

 

Bamboemassage:

Met verschillende maten bamboestengels kan het hele lichaam gemasseerd worden. Het geeft een ontspannen gevoel, het bevordert de bloedsomloop en het kan tot diep in de weefsels gevoeld worden. De druk die normaliter met de handen gegeven wordt, kan zeker ook bereikt worden middels de bamboestokken of zelfs nog dieper. 

 

Fibromyalgiemassage: 

Met hele zachte, rustige, subtiele bewegingen verschuif je het bindweefsel en zet je ook de lymfeknopen aan. Belangrijk is dan ook in het voorgesprek dat er eerlijk verteld wordt hoe het met de ontvanger gaat, om zo de massage aan te passen voor dat moment. Het kan zo maar zijn dat de massage de eerste keren maar 10 of maximaal 20 minuten duurt. 

 

Bindweefselmassage: 

In het hele lichaam komt bindweefsel voor, dit zorgt voor stevigheid tussen de cellen, het weefsel en organen. Het heeft als functie steun en binding te geven, voor de vochthuishouding, ter genezing van wonden (littekenweefsel), voor de afweer en stofwisseling. 

 

Een bindweefselmassage is in te zetten bij hoofdpijn/migraine, maag en darm aandoeningen, doorbloedingsstoornissen, bij chronische verkoudheid, gewrichtsproblemen, menstruatiepijn, bij slapeloosheid, rusteloze benen en fibromyalgie. Ook voor cosmetisch gebruik bij striae. Eerst vindt er een intake plaats, dan een inspectie om vervolgens de huid te gaan voelen en te behandelen. Voor een goed resultaat is het nodig om vaker achter elkaar te komen om daarna het te kunnen afbouwen en te onderhouden. Bindweefselmassage kan behandeld worden op het gezicht, borstbeen, armen, buik, benen en rug.

 

Balanceren van de chakra’s:

 

Is er een chakra dat niet goed functioneert, te weinig energie opneemt of te actief is óf teveel energie opneemt of afgeeft, dan ontstaat onbalans tussen de chakra’s onderling. Dit kan tot een ziekte leiden.

Door de chakra’s te balanceren, kunnen de lichamelijke klachten afnemen of verdwijnen. Het is niet voor elk probleem een oplossing. Het zet wel een proces aan, dat leidt naar een verdiept inzicht in jezelf. Het bevordert het leren luisteren naar je eigen lichaam en geest. Door het masseren van de chakra’s kun je een kind/volwassene helpen weer bij zijn/haar gevoel te komen en zorgen dat hij/zij steviger in het leven staat.

 

Fysiek afstrijken:

Fysiek afstrijken is een manier om bijv voor het slapen gaan of voordat je een moeilijk gesprek in gaat, als je uit school komt of voordat je naar school gaat om:

- beter in balans te komen

- meer in je kracht te komen

- steviger te staan

- minder gedachten te hebbe

- los te komen van de dag, het gesprek e.d

- of gewoon omdat het heerlijk is om aangeraakt te worden

Je zoekt een plaatsje in de ruimte om te gaan staan en de afstrijking wordt over de kleding heen gedaan, aan de achterzijde van het lichaam.            Ook heel makkelijk thuis toe te passen. Nadien sta je steviger en gegrond. 

 

Energetisch reinigen:

Kan gegeven worden als je een vol hoofd hebt, druk bent geweest en de balans zoekt in lichaam en geest. Tijdens het moment dat de ontvanger binnenkomt is voor Sabine vaak al duidelijk hoe iemand in zijn vel zit. Dit wordt vaak nog duidelijker als er tijdens het theemoment/voetbad gesproken wordt over hoe het gaat met de ontvanger.

 

Hoe gaat het in zijn werk. Eerst wordt er een kaartje getrokken om de olie te bepalen. Ook hier zoek je een plaatsje in de ruimte en ga je staan met je knieën lichtjes uit het slot, je ogen dicht of naar één punt gericht. Je mag een intentie voor jezelf in gedachten nemen. Sabine gebruikt eerst jeneverbes olie en gaat langs het lichaam je energie/aura reinigen, vanuit het hoofd richting de voeten. Daarna nog een keer en dan wordt de energie opgevuld met positieve, nieuwe energie. 

 

Reacties die je kunt verwachten: tintelingen, warmte, kippenvel, wiebelen van het lichaam, lichter hoofd. Nadien ben je opgeruimder, lichter en soms zijn er geen woorden voor te vinden. 

 

Massage workshop van hoofd, buik & voeten:

Na een korte introductie gaan we aan de slag om de massage te leren, zodat je deze nadien op je eigen kind(eren) en ook zeker op je partner, zus, vriendin, buurvrouw e.d. kunt toepassen.

 

De massage bestaat uit:

Een hoofdmassage: in het hoofd komen alle zintuigelijke indrukken binnen. Soms komt het hoofd helemaal vol te zitten en ben je niet meer in staat om nog nieuwe indrukken te verwerken.

 

De hoofdmassage is één van de effectiefste manieren om de ontvanger te helpen rust te creëren in zijn eigen lijf. 

 

Tijdens de buikmassage kunnen er emoties los komen of vast blijven zitten. Door de buik te masseren kun je hier beweging in brengen.

 

Een voetmassage zorgt voor vermindering van stress en spanning. Door het zelfgenezend vermogen van het lichaam in gang te zetten, wordt de bloedsomloop gestimuleerd en worden blokkades in het zenuwstelsel opgeheven. Alle grepen tijdens de voetmassage zijn gericht op het harmoniseren, ontspannen en het afvoeren van overtollige energie en emoties.

 

Er is nog héél véél meer over te vertellen, maar dat meer ontdek je tijdens het volgen van deze leuke, informatieve en intensieve meerdaagse cursus. 

 

Workshop ontspanningsmassage rug, schouder & nek:

Wil jij ook je partner/kind/broer/zus/vriend/vriendin verwennen met een massage? Verwen ook jezelf, want van masseren krijg je zelf ook energie en een geluksgevoel. Sabine zorgt ervoor dat je met een glimlach de deur uitgaat. 

 

Er zijn vele voordelen om een massage te geven en te ontvangen: 

- het zorgt voor oxytocine, een gelukshormoon, dat voor verbinding zorgt

- een massage is waardevol en helend

- zorgt voor een goede doorbloeding

- je wordt er ontspannen van

- je kunt op ieder moment van de dag masseren, waar je maar wilt

- het kost niets, alleen wat olie en het gebruik van handdoeken

- de ontvanger zal je dankbaar zijn

 

Workshop ouder & kind   

Samen met je baby, dreumes, peuter, kleuter, tiener of jongere een leuke korte workshop ervaren. De workshop wordt op maat gemaakt, afhankelijk van de leeftijd van je kind(eren) en je interesse en/of je vraag. 

 

- wat kan je doen als je kindje buikkrampjes heeft?

- op welke manier kun je je kindje masseren?

- wanneer mag je je kindje wel of niet masseren?

- wat kan je doen als je kindje niet goed kan slapen?

- heeft je kindje last van hoofdpijn, buikpijn?

- enz. enz.

 

Samen met jouw kind(eren) ga je praktisch aan de slag. In een paar uur krijg je belangrijke tips, die je meteen kunt toepassen binnen het gezin. Ondersteund met muziek, verhaaltjes, liedjes gaan jullie vrolijk naar huis.                                                                                                                                      

Ontspanningslessen/workshops

Sabine komt op locatie o.a. op scholen, kindercentra, kinderfeestjes, om ontspanningslessen te geven. De kinderen gaan zelf aan de slag door elkaar over de kleding heen te masseren. Dit kan zijn de rug, armen, benen, handen, d.m.v. liedjes en verhaaltjes. Ook kan de kriebel & beleveniskist hiervoor worden ingezet. De zintuigen horen, zien, voelen, ruiken komen dan aan bod. 

 

Voordelen om elkaar regelmatig een massage te geven: 

- je krijgt positieve aandacht

- lichaamsbesef wordt groter

- een fijne sfeer in de groep

- respect voor elkaar

- zorgt voor minder pestgedrag

- zorgt voor betere communicatie onderling

- kinderen leren hun persoonlijke grenzen aan te geven

- geeft een betere concentratie

- het leervermogen kan verbeteren

- het geeft een rustmoment op de dag

 

Workshop met de kriebelbox

Geschikt voor ouders, leerkrachten, pedagogisch medewerkers, gastouders, nanny's of andere geïnteresseerden die kinderen hebben of met kinderen werken.  

Wat maakt dat je hierbij aanwezig wilt zijn? 

- je krijgt veel informatie

- je gaat praktisch aan de slag, meteen thuis of op je werk toepasbaar

- je gaat voelen hoe belangrijk het is om in verbinding te zijn met je kind(eren)
- Sabine heeft jarenlange werkervaring met kinderen, in het onderwijs, kinderopvang en nu als nanny en kan je daardoor praktijk voorbeelden geven
- er wordt een ontspannen, fijne en veilige sfeer gecreëerd in de massagepraktijk
- het is even jouw (leer/ontspannings) moment, waarin je volop kunt oefenen en je vragen kunt stellen
- en de materialen, ook met name de boeken zijn héél leuk om wekelijks mee aan de slag te gaan. Je gaat met een gevulde kriebelbox naar huis!

Ik heb er zin in, jij ook?

 

Luisterkind  

Op afstand wordt er geluisterd naar degene die gehoord wil worden. Dat kunnen kinderen zijn, mensen met een beperking, ongeboren kinderen, mensen die in coma liggen, mensen die bijna komen te overlijden of als je vragen hebt waar je mee worstelt.

 

Er kunnen allerlei vragen gesteld worden. Het contact verloopt via de mail, je vragen zet je op een rijtje met een foto van je kind of de volwassene. Het voordeel hiervan is dat je niet van huis hoeft en er niet voor klaar hoeft te zitten. Sabine gaat namelijk op haar moment ervoor zitten. Het wordt uitgewerkt en je ontvangt na de aanvraag binnen 2 weken de afstemming, want zo wordt het gesprek tussen de aanvrager en Sabine genoemd. 

 

Er wordt geluisterd op een diepere laag naar de antwoorden die bij je kind of jezelf van binnen zitten. Er zal nooit meer vrij komen dat hij/zij wil delen.
Luisterkind kan voor nagenoeg alle vragen worden ingezet.
Luisterkind kan bij/naast alle andere vormen van zorg/begeleiding/ondersteuning/programma’s ingezet worden.

 

Waarom zou je een Luisterkind-afstemming aanvragen?
- Als je vragen hebt over je huidige situatie, je emoties, gevoelens, je twijfels…. etc.

- Als je vragen hebt over je kind met betrekking tot emoties, angsten, twijfels, slecht slapen of eten, boze buien….. etc.
* Een aanvraag voor kinderen van tien jaar of ouder mogen ondersteund worden door een akkoord van je kind.

Blijf niet langer lopen met je vragen, maar laat mij gaan kijken naar de antwoorden. 

Interesse in één van de behandelingen, workshops, cursussen? De workshops/cursussen zijn maatwerk en de prijzen verschillen, vraag ernaar en je ontvangt een prijs indicatie.                                                                            Stuur dan een mail naar info@sabinemasseert.nl