Massage met soundhealing

Je lichaam bestaat voor 80% uit water, door de trillingen van de verschillende soorten instrumenten, denk aan rainstick, klankschalen, drum, belletjes, khosi e.d raak je nog intenser in ontspanning. Omdat het van binnen ook in beweging komt is het een fijne combinatie met de intuïtieve energetische massage. 

 

Energetisch kindercoach

Kinderen ondersteuning bieden als ze lastige situaties ervaren in het dagelijks leven. Dit kan zijn op school, thuis, buitenschoolse opvang, op de sport/hobbyclub of elders. Het kan gaan om gedrag, bepaalde emoties, sociale vaardigheden, communicatie, onwetendheid e.d.

 

Vanaf 4 jaar kan er een coaching ingezet worden, dit gaat gepaard met verschillende vaardigheden op het gebied van interventies, te denken aan een smily methode opstelling met blaadjes/poppetjes/steentjes, feld sense. Ook wordt het zelf genezend vermogen gebruikt door met energie te werken, middels het demagnetiseren, aurabehandeling, instralen van chakra's, het behandelen van meridianen e.d.

 

Er zijn 4 tot 6 behandelingen nodig om tot een vermindering of verzachting te komen van waar de ondersteuning bij nodig is. Het kind komt alleen naar de coaching, zodat de energie en alle aandacht naar het kind gaat en hij/zij goed kan voelen waar het voor hem/haar over gaat. Het kan zijn dat er na elke behandeling een aantal huiswerkopdrachten mee naar huis gaan om thuis aan de slag te gaan en dat ouders/verzorgers ook meegenomen worden in de coaching. 

 

Intuïtieve en energetische massage:

Luisteren naar wat er wel en niet verteld wordt. Het lichaam geeft feilloos aan wat er nodig is, zonder dat je er zelf waarschijnlijk bewust van bent. In verbinding staan met elkaar en dan voelen en er op vertrouwen dat het juiste ingezet wordt. Binnen een warme, veilige en vertrouwelijke omgeving mag je ervaren wat het met je doet en ga je zeker weten met een glimlach de deur uit en verheug je je al op de volgende keer.

 

Baby- & kindermassage:

Massage is goed voor jong en oud, zeker ook voor baby's en kinderen. Hoe eerder je met de babymassage begint hoe gemakkelijker je de massage eigen maakt en hoe langer je er samen plezier van hebt. Bijvoorbeeld tijdens het verschonen, het omkleden van je baby of net voor het slapen gaan, neem je de tijd en aandacht om je baby te masseren. Je baby zal zich welkom, veilig en bevestigd voelen. Dit vormt de basis van waaruit hij/zij zijn hele leven zal voelen en handelen.

 

Baby's die regelmatig gemasseerd worden huilen minder vaak,

hebben minder last van darmkrampjes en ze vallen door de kalmerende en ontspannende werking gemakkelijker in slaap. Er zijn nog meer voordelen. Niet alleen voor je baby is het fijn om de massage te ontvangen, ook jij als ouder krijgt meer zelfvertrouwen in de omgang met je baby, de band wordt versterkt, je leert de lichaamstaal van je baby herkennen en de ontspanning van de massage werkt ook door op jou als ouder.

 

Na de babyfase helpt het kinderen hun lijfelijke grenzen herkennen en verder ontdekken. Wanneer kinderen deze grenzen beter voelen, zullen zij hun grenzen ook minder snel overschrijden.

 

Door een regelmatige massage kunnen ze:

- intensiever spelen

- beter communiceren

- rustiger slapen

- beter omgaan met spanningen en conflicten

- meer zelfvertrouwen ervaren

- hun lichaam beter gaan ontdekken, voelen

- enz.

 

Het fijnste is masseren met massage olie. Voor kinderen die dat spannend vinden, kan de massage ook over de kleding heen een ontspannend effect hebben. Er zijn ook pittenzak knuffeltjes te koop om op te warmen in de magnetron. Dat kan een vertrouwd gevoel geven om iets vast te kunnen houden. Als iets niet prettig of fijn voelt, mag hij/zij dat altijd aangeven. 

 

Contra indicaties voor massage

  

Fibromyalgiemassage: 

Met hele zachte, rustige, subtiele bewegingen verschuif je het bindweefsel en zet je ook de lymfeknopen aan. Belangrijk is dan ook in het voorgesprek dat er eerlijk verteld wordt hoe het met de ontvanger gaat, om zo de massage aan te passen voor dat moment. Het kan zo maar zijn dat de massage de eerste keren maar 10 of maximaal 20 minuten duurt. 

 

Bindweefselmassage: 

In het hele lichaam komt bindweefsel voor, dit zorgt voor stevigheid tussen de cellen, het weefsel en organen. Het heeft als functie steun en binding te geven, voor de vochthuishouding, ter genezing van wonden (littekenweefsel), voor de afweer en stofwisseling. 

 

Een bindweefselmassage is in te zetten bij hoofdpijn/migraine, maag en darm aandoeningen, doorbloedingsstoornissen, bij chronische verkoudheid, gewrichtsproblemen, menstruatiepijn, bij slapeloosheid, rusteloze benen en fibromyalgie. Ook voor cosmetisch gebruik bij striae. Eerst vindt er een intake plaats, dan een inspectie om vervolgens de huid te gaan voelen en te behandelen. Voor een goed resultaat is het nodig om vaker achter elkaar te komen om daarna het te kunnen afbouwen en te onderhouden. Bindweefselmassage kan behandeld worden op het gezicht, borstbeen, armen, buik, benen en rug.

 

Balanceren van de chakra’s, fysiek afstrijken, energetisch reinigen. Dit wordt vaak al gecombineerd tijdens het masseren. Voor meer informatie vraag er naar tijdens je behandeling. 

 

Informatie over Beyuna vitamines: veel mensen zijn onwetend als het gaat over het nemen van vitamines. Velen denken dat ze het genoeg binnen krijgen via het eten. Tegenwoordig zit het juist helemaal niet genoeg in onze voeding. Vele kwaaltjes zijn op te heffen door het nemen van de juiste vitamines, ondersteund met de juiste voeding en vocht. Laat je informeren. En 1 tip al vast, goedkoop is duurkoop, want uiteindelijk zitten daar niet de juiste stoffen in en heb je er niets aan. Op  sabinehoevenaars.beyuna.eu kun je alvast een kijkje nemen. 

 

Massage workshop van hoofd, buik & voeten:

Na een korte introductie gaan we aan de slag om de massage te leren, zodat je deze nadien op je eigen kind(eren) en ook zeker op je partner, zus, vriendin, buurvrouw e.d. kunt toepassen.

 

De massage bestaat uit:

Een hoofdmassage: in het hoofd komen alle zintuigelijke indrukken binnen. Soms komt het hoofd helemaal vol te zitten en ben je niet meer in staat om nog nieuwe indrukken te verwerken.

 

De hoofdmassage is één van de effectiefste manieren om de ontvanger te helpen rust te creëren in zijn eigen lijf. 

 

Tijdens de buikmassage kunnen er emoties los komen of vast blijven zitten. Door de buik te masseren kun je hier beweging in brengen.

 

Een voetmassage zorgt voor vermindering van stress en spanning. Door het zelfgenezend vermogen van het lichaam in gang te zetten, wordt de bloedsomloop gestimuleerd en worden blokkades in het zenuwstelsel opgeheven. Alle grepen tijdens de voetmassage zijn gericht op het harmoniseren, ontspannen en het afvoeren van overtollige energie en emoties.

 

Er is nog héél véél meer over te vertellen, maar dat meer ontdek je tijdens het volgen van deze leuke, informatieve en intensieve meerdaagse cursus. 

 

Workshop ontspanningsmassage rug, schouder & nek:

Wil jij ook je partner/kind/broer/zus/vriend/vriendin verwennen met een massage? Verwen ook jezelf, want van masseren krijg je zelf ook energie en een geluksgevoel. Sabine zorgt ervoor dat je met een glimlach de deur uitgaat. 

 

Er zijn vele voordelen om een massage te geven en te ontvangen: 

- het zorgt voor oxytocine, een gelukshormoon, dat voor verbinding zorgt

- een massage is waardevol en helend

- zorgt voor een goede doorbloeding

- je wordt er ontspannen van

- je kunt op ieder moment van de dag masseren, waar je maar wilt

- het kost niets, alleen wat olie en het gebruik van handdoeken

- de ontvanger zal je dankbaar zijn

 

Workshop ouder & kind   

Samen met je baby, dreumes, peuter, kleuter, tiener of jongere een leuke korte workshop ervaren. De workshop wordt op maat gemaakt, afhankelijk van de leeftijd van je kind(eren) en je interesse en/of je vraag. 

 

- wat kan je doen als je kindje buikkrampjes heeft?

- op welke manier kun je je kindje masseren?

- wanneer mag je je kindje wel of niet masseren?

- wat kan je doen als je kindje niet goed kan slapen?

- heeft je kindje last van hoofdpijn, buikpijn?

- enz. enz.

 

Samen met jouw kind(eren) ga je praktisch aan de slag. In een paar uur krijg je belangrijke tips, die je meteen kunt toepassen binnen het gezin. Ondersteund met muziek, verhaaltjes, liedjes gaan jullie vrolijk naar huis.                                                                                                                                    

Workshop met de kriebelbox

Geschikt voor ouders, leerkrachten, pedagogisch medewerkers, gastouders, nanny's of andere geïnteresseerden die kinderen hebben of met kinderen werken.  

Wat maakt dat je hierbij aanwezig wilt zijn? 

- je krijgt veel informatie

- je gaat praktisch aan de slag, meteen thuis of op je werk toepasbaar

- je gaat voelen hoe belangrijk het is om in verbinding te zijn met je kind(eren)
- Sabine heeft jarenlange werkervaring met kinderen, in het onderwijs, kinderopvang en nu als nanny en kan je daardoor praktijk voorbeelden geven
- er wordt een ontspannen, fijne en veilige sfeer gecreëerd in de massagepraktijk
- het is even jouw (leer/ontspannings) moment, waarin je volop kunt oefenen en je vragen kunt stellen
- en de materialen, ook met name de boeken zijn héél leuk om wekelijks mee aan de slag te gaan. Je gaat met een gevulde kriebelbox naar huis!

Ik heb er zin in, jij ook?

 

Luisterkind  

Op afstand wordt er geluisterd naar degene die gehoord wil worden. Dat kunnen kinderen zijn, mensen met een beperking, ongeboren kinderen, mensen die in coma liggen, mensen die bijna komen te overlijden of als je vragen hebt waar je mee worstelt.

 

Er kunnen allerlei vragen gesteld worden. Het contact verloopt via de mail, je vragen zet je op een rijtje met een foto van je kind of de volwassene. Het voordeel hiervan is dat je niet van huis hoeft en er niet voor klaar hoeft te zitten. Sabine gaat namelijk op haar moment ervoor zitten. Het wordt uitgewerkt en je ontvangt na de aanvraag binnen 2 weken de afstemming, want zo wordt het gesprek tussen de aanvrager en Sabine genoemd. 

 

Er wordt geluisterd op een diepere laag naar de antwoorden die bij je kind of jezelf van binnen zitten. Er zal nooit meer vrij komen dat hij/zij wil delen.
Luisterkind kan voor nagenoeg alle vragen worden ingezet.
Luisterkind kan bij/naast alle andere vormen van zorg/begeleiding/ondersteuning/programma’s ingezet worden.

 

Waarom zou je een Luisterkind-afstemming aanvragen?
- Als je vragen hebt over je huidige situatie, je emoties, gevoelens, je twijfels…. etc.

- Als je vragen hebt over je kind met betrekking tot emoties, angsten, twijfels, slecht slapen of eten, boze buien….. etc.
* Een aanvraag voor kinderen van tien jaar of ouder mogen ondersteund worden door een akkoord van je kind.

Blijf niet langer lopen met je vragen, maar laat mij gaan kijken naar de antwoorden. 

Interesse in één van de behandelingen, workshops, cursussen? De workshops/cursussen zijn maatwerk en de prijzen verschillen, vraag ernaar en je ontvangt een prijs indicatie.                                      

Stuur dan een mail naar info@sabinemasseert.nl